Richting Anuradhapura.

10 oktober 2024 - Anuradhapura, Sri Lanka

Vanochtend om 06.00 uur was de temperatuur buiten al weer 25 graden.
Om 06.00 uur ook maar even douchen, maar helaas de gigantische grote stortdouche mag nodig ontkalkt worden. Er komen 3 straaltjes water uit, wat direct over de douchewand heen schiet richting de badkamerdeur. De hoeveelheid is net genoeg voor een muis. Dan maar de handdouche  erbij pakken. Wel vasthouden want wij zijn iets te lang om er onder te willen staan als de handdouche vastgemaakt moet wordt aan de muur.

Het zal vandaag veel regenen. Afgelopen nacht is er ook veel gevallen, te zien aan de weg.

Rond 08.00 uur vertrokken na een goed ontbijt. Gisterenavond ook prima gegeten. Zowel                   ‘s ochtends als ‘s avonds alles in buffetvorm.
Nu op weg naar Anuradhapura waar we 2 nachten blijven slapen in hotel Miridiya Lake Resort.

Bij onze 1e stop een bezoek gebracht aan de oudste Hindoe tempel in Sri Lanka.

IMG_4985

IMG_4973

IMG_4975 Vele grote en kleurrijke boeddha’s.

In de tempel mochten we niet naar binnen. Geen Hindoe dan heb je pech.

IMG_4977

Het regent ook nu veel en vaak, maar het regent gelukkig warm water.  Volgens onze gids is het regenseizoen nu bijna voorbij,  maar volgens de locals begint het nu pas. Wie heeft er gelijk……aan de hoeveelheid wat er valt en wat er al ligt, hebben de locals volgens mij gelijk. De bus moet af en toe op de weg door kleine meertjes heenrijden.
Opvallend veel zwerf- of straathonden. Die blijven gewoon midden op de weg liggen en de bus gaat er maar omheen. Niet alleen de honden doen dit hoor, ook de koeien en de geiten denken de weg is voor ons. Bekijk het maar.

In dit deel van Sri Lanka zien we veel kokosnoten-plantages.

IMG_4997

Natuurlijk ook even kijken bij een fabriek die van het hout balken maakt.

Volgende schema krijg je dan:

— bus stopt langs de weg — gids zegt wat ze daar doen — niemand stapt uit de bus maar maken wel de nodige foto’s (thuis weten ze niet meer wat of waar het was) —  even een paar minuten wachten  —  bus rijdt weer weg  —  iedereen weer blij (behalve diegenen die hierdoor wakker zijn geworden).
Dit hebben we trouwens ook gedaan bij de dakpannen-fabriek. (Joepie!!!)

Lieve lezers, jullie weten het wel hè??, af en toe moet ik effe zeuren, maar de helft van de groep zit alweer te slapen en dat om 10.45 uur ‘‘s ochtends……ik bedoel  maar.

ZO NU KLAAR!!!!!

Ingelaste excursie na de thee- en  plasstop : pinnen bij de bank. Niet teveel in 1 keer pinnen, want je mag geen geld uit Sri Lanka meenemen naar huis. En weer door na een stop bij cashewnoten-bomen op weg naar de lunchstop.
We zijn ook echt als een toerist bezig vandaag, want we maken nu weer een stop bij een stuwmeer met waterhiacinten en een kraampje met kokosnoten.

IMG_5004 Waterhiacinten.IMG_5007 Kijken, kiezen, proeven en leegdrinken zo’n kokosnoot.

Heerlijk geluncht in wederom buffetvorm.

IMG_5009

Zoveel keuze en het was weer heerlijk.

Daarna onze 1e stoepa gedaan.

IMG_5020

IMG_5023

Veel gelopen in een mooie omgeving.
Daarna weer door naar de oudste Boeddhistische boom in Sri Lanka.

IMG_5038

Een ficus oftewel Bodhi-boom (heilige boom). Heel belangrijk voor boeddhisten. Van de gids een lotusbloem gekregen om te offeren.
Toen naar de witte stoepa met een muurtje van olifanten (Ruwanweliseya stoepa).

IMG_5044

IMG_5042 Dit is de stoepa waar het haar ligt van Boeddha.

IMG_5050

Wat een lange dag is het geweest, want eindelijk om 17.30 uur komen we aan bij het hotel.

IMG_5060 IMG_5062

Heerlijk welkomstdrankje en zo gauw de koffers naar de kamer zijn gebracht, zwemkleding aan en plonzen in het zwembad tot 18.30 uur.

IMG_5063

We kunnen dan nog even omkleden voor het buffet van 19.00 uur.
Heerlijk gegeten!!!

Welterusten voor straks en tot morgen.                 IMG_5053    IMG_5011

1. Lida en frans:
    10 oktober 2024
    Zo te lezen , met de prachtige foto’s er bij is het weer een mooie dag geweest .
    Lekker slapen en gezond weer op , om morgen weer een nieuw avontuur te gaan beleven.
  2. Annette:
    10 oktober 2024
    Leuk verhaal, mooie foto's.
    Hoop dat het straks droog is.
    Veel plezier 👍
  3. Koos en Marijke Derksen:
    11 oktober 2024
    Hoi
    Heerlijk jouw grappige reisverhalen te mogen lezen. Jammer van het regenseizoen! Zijn het regenbuien of stort het de hele dag?
    Jullie zien wel mooie dingen en het is kleurrijk.
    Leuk nieuwtje: joepie ze gaan volgende week werken aan de wateroverlast in de bergingen!!
    Wie weet is het verholpen als jullie thuiskomen..
  4. Ans Maes:
    11 oktober 2024
    Hoi
    Het zijn regenbuien met gelukkig warm water. We zien en doen veel en dat op dag 4…… we gaan thuis wel uitrusten. Joepie dat ze gaan beginnen aan de wateroverlast en het zou mooi zijn als het probleem nu eindelijk eens opgelost gaat worden.
    Groetjes uit een warm en vochtig Sri Lanka.