Kärnten Card.

13 juni 2025 - Rattendorf, Oostenrijk

We hebben bij aankomst in Oostenrijk een Kärnten Card gekregen, waarmee we beide gratis mogen reizen met de bus of de trein.

IMG_6544IMG_6546
Vandaag dus eerst met de bus naar Hermagor gereden en daarna met de trein naar Villach.IMG_6536IMG_6542 IMG_6540

De auto krijgt op deze manier ook een beetje een vakantiegevoel……

IMG_6551

We mogen in een groot gedeelte van Karinthië gratis met het openbaar vervoer reizen en daarnaast zijn er nog vele andere mogelijkheden om te doen. Bv. zwemmen in verschillende meertjes of zwembaden. Musea bezoeken, wandel- of fietstochten maken of met een kabelbaan hoog de bergen in. Daarvan zijn de meeste dingen gratis of tegen een kleine bijbetaling.  Mooi systeem……..

IMG_6550
Gisteren zijn we met de bus naar Hermagor geweest en vandaag werd dat dus een tripje naar Villach. Geen gedoe met een eind rijden of ergens een parkeerplekje zoeken, maar na de treinrit dus heerlijk op ons gemak door het oude gedeelte van Villach lopen.

Op de terugreis nog even iets drinken in Hermagor om daarna de bus te pakken naar Rattendorf.

IMG_6553

1. Dick Leunis:
    13 juni 2025
    Wat geweldig zeg zo’n kaart.
    Inderdaad moeten ze hier ook doen.
    Mooie foto’s en geweldige natuur
    Veel plezier
  2. Koos en Marijke Derksen:
    13 juni 2025
    Mooie foto’s. En het weer zit ook mee zo te zien. We genieten met jullie mee.
    Een fijne vakantie verder.
  3. Charlotte Bunnik:
    Mooi, die kaart.
  4. Lida en frans:
    13 juni 2025
    Wat mooi zo kaart , en ook leuk dat je dan leuke dingen met het openbaar vervoer kunt doen 👍
    In spanje en Portugal hebben we dat ook , vanaf je 65 😀
    Geniet van alle mooie dingen die jullie tegen komen onderweg 😘
  5. Wil Beck:
    13 juni 2025
    Wat een super goed systeem, zo’n kaart..kunnen ze hier een voorbeeld aan nemen
    Lekker verder genieten van dit mooie land !
  6. Gemma:
    13 juni 2025
    Geweldig systeem en relaxte manier om ergens te komen, veel plezier verder.
  7. Jos en Simone:
    13 juni 2025
    Perfect systeem, kunnen ze in Nederland nog iets van leren 😂
    Leuke uitstapjes 👍🏼
  8. Hetty:
    13 juni 2025
    Prachtig hoor! Heerlijk om de auto te laten staan!