Dinsdag 31 maart - 30 graden.

31 maart 2026 - Candidasa, Indonesië

09.00 uur vertrek vanaf het hotel (vertel eens iets nieuws).
Bij een apotheek (apotek zeggen ze op Bali) even inkopen gedaan voor een goede muggenspray. Enkele van de groep (ik ook) kunnen gewapend met het juiste flesje weer verder reizen met onze bus.
De muggen hebben bij velen van ons iedere avond een feestje.

We zijn doorgereden naar het oude dorp Tenganan waar we een soort rotanhangers hebben gekocht.

IMG_1266 Frank - januari - God van de natuur.

IMG_1265 Ans - maart - God van het vuur.

En toen ging het gebeuren……...we gaan beginnen aan een ‘lichte’ wandeling. Jaja……….het was een zeer zware, maar dan ook echt een zeer zware wandeling.
Ontzettend hoge en zeer steile weggetjes moesten we belopen.

IMG_9339
Thuis opgezocht wat tanjakan extrim betekent : extreem steile helling……. Dangerous road.

Telkens riep onze gids: nog een klein stukje, we zijn er bijna.
De weggetjes waren zo steil, dat als je stil bleef staan je zo achterover zou vallen. Bijna iedereen liep te mopperen over deze ‘lichte’ wandeling.
Tijdens deze wandeling een stopje gemaakt bij een soort imker waar we wat verschillende soorten honing hebben geproefd en een beetje uitleg hebben gekregen over de manier waarop daar honing wordt gemaakt.

IMG_9337 Bijenkorf in de bomen.IMG_9334

De mango-honing is lekker zoet en goed van smaak. De honing van niet-stekende bijen is ongelofelijk zuur.

MAAR….…toen we eindelijk boven waren, kregen we een geweldig mooi uitzicht over de rijstvelden.

IMG_9376IMG_9364

4e802e64-d876-48c2-96b5-d76bf64e0c9a

Om bij de bus te komen, moesten we alleen nog even langs de rijstvelden lopen.

IMG_93827e164b45-ed02-41a7-a07a-0a90da4bf0cb

Over zeer smalle stenen richeltjes en gammele bruggetjes hebben we onze weg gevonden. Weinig tot geen houvast van oude vervallen houten bruggetjes of struiken/boompjes en zorg ervoor dat je  niet je evenwicht verliest anders val je zo enkele meters naar beneden. Soms best heel eng…….ik heb onderweg telkens tegen mezelf gezegd: komt goed, komt goed…… Zo iets echt niet nog een keer.

950335ba-5bcb-43c4-bcf1-39c72788b498

Als toetje van deze wandeling moesten we (om aan de overkant te komen) nog een dubieus, versleten brug bij een waterval overlopen.

IMG_9386

Pfffff……GEHAALD.

Het was uiteindelijk een geweldig mooie tocht, maar verkeerd verteld door de gids. We hadden deze tocht zelfs op slippers kunnen doen (dat gaf hij de vorige dag aan). Vrijwel iedereen geeft aan dat we het verkeerd hebben ingeschat. Als beloning krijgen we bij het eindpunt een stukje papaja.
We hebben 6 km in 2 1/2 uur gewandeld in de zon en de warmte……pfffff.

‘t Zal straks druk worden in het zwembad bij ons hotel.

Met de bus gaan we nu naar het restaurant voor de lunch.
In hetTirtagangga Waterpaleis

IMG_9389

krijgen we een op Balinese stijl gemaakte lunch.

IMG_9393 Biertje hebben we wel verdiend.IMG_9394 IMG_9395
Iedereen krijgt op een eigen plateau allerlei lekkere kleine Balinese hapjes.

IMG_9406 Toetje.
Wat een heerlijke verrassende lunch!!!!!!

We gaan hierna weer terug naar ons hotel en onderweg zien we tientallen apen op de vangrail zitten, helaas te laat voor een foto.

In het hotel even de schone was ophalen en natuurlijk betalen en dan is het tijd om te gaan zwemmen, Het is een mooie, intensieve, indrukwekkende en vermoeiende dag geweest.

Morgen moeten we om 06.00 uur ontbijten en de koffers inleveren. We gaan met de snelle boot vanuit de haven van Padang Bai om  08.30 uur vertrekken naar Lombok voor onze laatste vakantiedagen………

a94277b3-f970-4844-bf18-5a3ceca1755a Tijdens een rustmomentje lopend langs de rijstvelden. Hoezo niet zwaar……..

Welterusten voor straks en tot morgen.

1. Hetty Weijers-Wijgers:
    Knap gedaan Ans💪 nu genieten😘
  2. Sjaak Cuppen:
    31 maart 2026
    Wat een prachtige natuur heeft Bali ! Hebben we niet zo ervaren tijdens onze eerdere reis in Indonesie, zijn toen alleen aan de zuid-oost kant van Bali geweest ! Geniet ervan !!!!
  3. Koos en Marijke Derksen:
    31 maart 2026
    Ja dat viel niet mee!!! Gelukkig hebben jullie een goede conditie! Wel veel mooie dingen gezien .wat de foto’s laten zien.
    Nog veel plezier,en rust maar lekker uit in het laatste hotel.
  4. Ans Maes:
    31 maart 2026
    Uitrusten in het laatste hotel komt er ook nog niet echt van, we gaan thuis wel uitrusten.
    Het is dat we een goede conditie hebben anders hadden we de wandeltocht zeker niet gered.
    Het was werkelijk ongelofelijk zwaar en af en toe ook best eng en gevaarlijk. Deze wandeling wordt ‘verkocht’ als lichte wandeling……
  5. Gerda van Eerden:
    31 maart 2026
    Trots op je afzien maar toch tot de top dit pakken ze niet meer van je af
  6. Wilma en René:
    31 maart 2026
    Een beloning voor de 'lichte' wandeling... een prachtig uitzicht over de rijstvelden... Die nemen ze je niet meer af.
  7. Gemma:
    31 maart 2026
    Héél bijzonder, goed gedaan en mooie verdere reis.
  8. Ali:
    31 maart 2026
    Hoi Papa en Mama, wat fijn dat de wandeling goed verliep. Patrick is trots op jullie.
    Groetjes Patrick en Ali.
  9. Ans Maes:
    31 maart 2026
    Het was soms best wel een beetje eng. Goed hè van die oudjes???
  10. Jos en Simone:
    31 maart 2026
    Pittige inspanning die gelukkig weer lekker beloond werd met heerlijk eten en een biertje.
    Gelukkig hadden jullie wel de juiste schoenen aan 😂
  11. Ans Maes:
    31 maart 2026
    Je zal toch maar geluisterd hebben naar de gids, dan was je mooi de … geweest!!! op slippers een wandeling doen !!! wij zijn Belanda en geen Indonesiër……
  12. Ans Maes:
    31 maart 2026
    Biertje hadden we wel verdiend
  13. Lida en frans:
    31 maart 2026
    Zo te zien was het weer een mooie dag met heel veel lekkere dingen 😋