Onderweg naar Chiang Mai.

10 november 2025 - Chiang Mai, Thailand

07.30 uur in de bus want we gaan richting Chiang Mai naar ons volgende hotel voor 3 nachten, maar eerst maar even naar Lampang.
Het is rustig op de weg want we hebben de hectiek van Bangkok en omgeving achter ons gelaten.
We gaan nu naar het noorden van Thailand.
Onderweg in de bus gelijk maar even weer een gedeelte van de excursies betalen.

We hebben even heerlijk een bakkie koffie gedaan bij Café Amazon waar ze ook Nederlandse stroopwafels verkochten.

IMG_7191IMG_7189

Tijdens deze koffiestop moest ik toch even m’n ‘gal spuien’ bij onze gids. Ik heb het gevoel met een schoolreisje op pad te zijn. Meerdere keren een groepsreis meegemaakt, maar de popie Jopie figuren hebben ook nu weer de regie in handen.  1 figuur is de aanstichter van het geheel en heeft enkele meelopers…… Men roept ook af en toe bij een tempelbezoek : als je er 1 hebt gezien dan heb je ze allemaal gezien, ik ga liever naar een markt. Deze is trouwens ook leuk : normaal eet ik alles en ben ik niet lastig met eten maar dit lust ik niet en vind ik echt niet lekker.
Hoezo ga je dan naar Thailand met vakantie???
Ik kan veel hebben, maar het stoom komt af en toe uit mijn oren. De gids mag niets zeggen, maar is het wel met me eens wat die persoon betreft maar kan er niet veel aan doen (begrijpelijk).

Maar goed na deze stop rijden we verder naar het treinstation waar we opgehaald worden door kleine (songthaew) busjes. Eigenlijk een soort truck met 2 bankjes erin.

IMG_7200

Onze grote bus kan niet bij het restaurant komen waar we gaan lunchen bij een Nederlandse eigenaar met z’n Thaise vrouw. Haar moeder en zus hebben gekookt voor onze groep.

3ca8eb43-e605-4a16-ad1c-49dcd05dbf29IMG_7204

IMG_7220
Lampang is trouwens het centrum van de keramiek. Je kunt hier allerlei servies kopen met een afbeelding van een haan erop, De haan zien je ook staan bij bv rotondes of monumentjes.
De haan is trouwens heel belangrijk in Thailand omdat heel vroeger de koning van Birma en de koning van Thailand besloten hadden om hanen te laten vechten ipv mensen. Uiteindelijk heeft de haan van de koning van Thailand gewonnen, vandaar dat je veel afbeeldingen ziet met een haan erop.

We maken weer een stop bij een lokale markt met producten van de omgeving en van de bergbewoners.

IMG_7232IMG_7233 Honingraten van de hoornaar . Afblijven want enkele leven nog.IMG_7236
Een grote en bijzondere markt waar we ook nog Kapi hebben gekocht.

IMG_7238

Kapi is een pasta op basis van trassie waar je een saus van maakt met rietsuiker. Hebben we gegeten bij het voorgerecht tijdens de lunch.

Na de markt in de bus hebben we bamboe-stengels met kleefrijst geproefd.

IMG_7240IMG_7244

Vervolgens weer verder op pad naar de volgende excursie oftewel een bezoekje aan een fabriek/werkplaats

IMG_7246

waar houten paraplu’s worden gemaakt zodat we ook het maakproces daarvan kunnen zien.

IMG_7253IMG_7255

Je kunt er ook je hoesje van je mobiel of je kleding laten beschilderen. Hebben wij niet gedaan maar wel een mini pluutje gekocht voor onze reis-souvenierverzameling.
Tenslotte hierna nog een klein stukje rijden naar ons hotel Cross Vibe Decem in Chiang Mai.

IMG_7261

IMG_7262
Het was weer een drukke, volle maar hele mooie dag met af en toe een regenbuitje.
Vanochtend vertrokken vanuit het hotel uit Ayutthaya om 07.30 en aankomst in dit hotel om 17.30 uur, dus 10 uur onderweg geweest.

Vanavond mogen/moeten/gaan we voor onszelf zorgen en dat komt helemaal goed.
Morgen hebben wij als enige excursie staan………Thaise kookles.

Welterusten voor straks en tot morgen.

1. Wil Beck:
    10 november 2025
    Weer leuk om te kunnen genieten van jullie reis👍
  2. Hetty:
    10 november 2025
    Mooi Chiang Mai! Ook nog een offer brengen op het water?
    Blijf genieten Ans. Jullie vakantie🥰
  3. Rien Weijers:
    10 november 2025
    De stoom uit de oren. Kun je beter overlaten aan een stoomtrein. 😅 gewoon een tik op de neus.
  4. Bert den Uijl:
    10 november 2025
    Het ziet er weer mooi uit. En die popie jopies zijn altijd vervelend aanwezig. Je zou haast een oprit premie geven. Proberen te negeren is het beste
  5. Lida en frans:
    10 november 2025
    Wat maken jullie veel mee , ik kan het bijna niet bijhouden 😀
    Wat balen dat er een persoon bijzit die de reis niet kan waarderen 😏
    Misschien kan de persoon volgende reis prive doen .
    Geniet van alle mooie momenten samen. 🥰

O ja wat maak je prachtig foto’s Ans 👍
  6. Gerda van Eerden:
    10 november 2025
    Mooi verslag zus en laat je niet gek maken knuffel
  7. Ans Maes:
    11 november 2025
    Gek ben ik soms toch al….(haha).
    We genieten er toch wel van hoor!!!